Dâmboviţa: Avertizare Ro-Alert privind prezenţa urşilor în zonele Fieni, Pietroşiţa, Moroeni, Doiceşti şi Runcu

Dâmboviţa: Avertizare Ro-Alert privind prezenţa urşilor în zonele Fieni, Pietroşiţa, Moroeni, Doiceşti şi Runcu

Cetăţenii au fost avertizaţi prin mesaje Ro-Alert cu privire la pericolul reprezentat de prezenţa urşilor în zona localităţilor dâmboviţene Fieni, Pietroşiţa, Moroeni, Doiceşti şi Runcu, anunţă, miercuri, Prefectura Dâmboviţa.

„Având în vedere sesizările din ultimele zile cu privire la apariţia animalelor sălbatice (urs) la nivelul UAT-urilor Fieni, Pietroşiţa, Moroeni, Doiceşti şi Runcu au fost întreprinse măsurile specifice nivelului de risc prevăzute de Procedura privind modul de acţiune a instituţiilor responsabile în gestionarea incidentelor şi situaţiilor de urgenţă generate de animalele sălbatice la nivelul judeţului Dâmboviţa”, precizează Prefectura Dâmboviţa.

Conform sursei citate, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a direcţionat efective de jandarmi pentru a acorda sprijin populaţiei şi pentru a evalua situaţia la faţa locului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a acţionat în sprijinul jandarmilor dâmboviţeni, prin asigurarea cu un echipaj de prim ajutor.

„Totodată, au fost transmise mesaje Ro-Alert prin care au fost atenţionaţi cetăţenii din zonele amintite cu privire la prezenţa animalelor sălbatice şi recomandări pentru evitarea unor situaţii de risc. Precizăm că nu au fost primite, până la acest moment, informări de la nivelul UAT-urilor, prin care să fie semnalate incidente sau să fie înregistrate pagube materiale, nivelul de risc fiind unul redus la nivelul celor cinci UAT-uri, în conformitate cu procedura menţionată”, mai anunţă Prefectura Dâmboviţa.

În perioada următoare Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa va fi convocat în şedinţă extraordinară pentru o nouă evaluare a situaţiei generată de apariţia urşilor, precum şi pentru analizarea evenimentelor înregistrate ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase în judeţul Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!