Dâmboviţa: Bărbat de 60 de ani, prins că fura prunele dintr-o livadă

Dâmboviţa: Bărbat de 60 de ani, prins că fura prunele dintr-o livadă

Poliţiştii dâmboviţeni au fost sesizaţi, marţi, de o femeie că o persoană i-a furat prunele dintr-o livadă.

”Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bezdead au fost sesizaţi de o femeie, de 79 de ani, cu privire la faptul că o persoană i-a sustras prune dintr-o livadă din localitate. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat bănuitul în persoana unui bărbat, de 60 de ani, pe numele lui fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa.

Poliţiştii atrag atenţia că proprietarii de terenuri pot contribui la prevenirea furturilor de pe câmp sau din livezi prin conştientizarea responsabilităţii pe care o au în asigurarea integrităţii culturilor. Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele fizice sau juridice care deţin, cu orice titlu, terenuri agricole îşi pot organiza, în asociere sau individual, paza culturilor de pe câmp, cu paza proprie sau prin societăţile specializate de pază.

Totodată, având în vedere că a început sezonul recoltelor, poliţiştii vor include în itinerariile de patrulare punctele de acces de/din câmp, precum şi drumurile de exploatare agricolă şi vor verifica legalitatea transporturilor de produse agricole pe arterele de circulaţie.

De asemenea Poliţia solicită sprijin din partea autorităţilor locale în vederea identificării unor metode eficiente de organizare a pazei comunale.

error: Conţinut protejat !!