Dâmboviţa: Bijuterii, bani, arme ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor; 47 de persoane la audieri (video)

Dâmboviţa: Bijuterii, bani, arme ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor; 47 de persoane la audieri (video)

Bijuterii, bani, computere, documente, arme neletale au for ridicate de poliţişti în urma celor 29 de percheziţii efectuate joi dimineaţă în Dâmboviţa, iar 47 de persoane au fost conduse la audieri, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

200 de poliţişti au participat la percheziţiile efectuate la persoane bănuite de cămătărie, şantaj şi proxenetism

”În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 43.600 de euro, 9.250 de franci elveţieni, 850 lire sterline, 12.778 de lei, 200 de grame de bijuterii, 37 de telefoane mobile, documente financiar-bancare, computere, 8 arme neletale de tip airsoft, obiecte contondent-ascuţite şi 1.100 de litri de băuturi alcoolice”, se arată în comunnicatul IJP Dâmboviţa.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2013 – mai 2014, membrii grupării ar fi împrumutat sume de bani importante, cu dobândă, mai multor persoane.

În cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele rezultate din împrumutul propriu-zis şi dobânda stabilită, ar fi indus o stare de temere victimelor, prin ameninţarea cu acte de violenţă.

Aceştia ar fi recrutat mai multe persoane pe care, ulterior, le-ar fi determinat să practice prostituţia cu diverşi clienţi din ţară şi străinătate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 50.000 de euro.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale și Direcţiei de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Departamentului de Informații și Protecție Internă şi al Serviciului Român de Informații. La activităţi au participat şi luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale Bucureşti şi serviciile pentru acţiuni speciale din Dâmboviţa, Prahova şi Argeş.

error: Conţinut protejat !!