Dâmboviţa: Candidat PNL amendat cu 4.500 de lei pentru continuarea campaniei electorale pe facebook

Dâmboviţa: Candidat PNL amendat cu 4.500 de lei pentru continuarea campaniei electorale pe facebook

Un candidat din Dâmboviţa la alegerile parlamentare a fost amendat cu 4.500 de lei pentru continuarea campaniei electorale în afara perioadei prevăzută de lege, informează, duminică, IPJ Dâmboviţa.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au efectuat verificări cu privire la informaţiile transmise printr-un comunicat de presă al unui partid politic, referitor la faptul că un candidat al unei formaţiuni politice a continuat propaganda electorală, fiind aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 4.500 de lei, conform prevederilor Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Este vorba despre un candidat PNL, iar sesizarea a fost făcută de către reprezentanţii PSD Dâmboviţa care au reclamat că liberalul a postat pe facebook un clip electoral.

„Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa trebuie să fie un observator imparţial al alegerilor de astăzi. Solicităm ca legea să fie respectată de toate partidele politice, astfel încât procesul electoral să nu fie afectat. În acest sens, cerem Inspectoratului de Poliţie să se sesize în cazul candidatului PNL la alegerile care se desfăşoară astăzi. Deşi potrivit art. 64 din Legea 208/2015 : “Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor şi se încheie în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, ora 07.00”, acesta, în data de 05.12.2020, a încărcat pe pagina personală Facebook un clip prin care transmite un mesaj cu carcater electoral, prin care îndeamnă alegătorii să voteze lista PNL”, se arată în comunicatul PSD Dâmboviţa.

IPJ Dâmboviţa precizează că a mai fost dată o amendă de 4.500 de lei unui bărbat pentru săvârşirea aceleiaşi fapte.

De asemenea, poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, după ce o femeie a sesizat că o persoană din localitatea Vişina, oferă alimente alegătorilor.

„Pentru îndeplinirea misiunilor specifice procesului electoral, la nivelul judeţului Dâmboviţa, au fost mobilizate în total 1240 de efective, dintre care 628 de poliţişti, 280 de jandarmi şi 244 de pompieri”, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!