Dâmboviţa: Ceremonie de pomenire la 420 de ani de la moartea lui Mihai Viteazul, la Mănăstirea Dealu, unde e capul voievodului

Dâmboviţa: Ceremonie de pomenire la 420 de ani de la moartea lui Mihai Viteazul, la Mănăstirea Dealu, unde e capul voievodului

O ceremonie de pomenire la 420 de ani de la moartea lui Mihai Viteazul va avea loc, joi, la Mănăstirea Dealu din apropierea Târgoviştei, loc unde este depus într-un sarcofag capul marelui voievod.

„În cea mai importantă necropolă voievodală munteană şi loc de pelerinaj naţional, la Mânăstirea Dealu, se va desfăşura joi, 27 mai 2021, sub coordonarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, ceremonia de pomenire a Voievodului Mihai Viteazul, la 420 ani de la moartea sa martirică. Parastasul va începe la ora 10.00, moment la care vor lua parte oficialităţi locale şi judeţene, dar şi preoţi, studenţi de la Facultatea de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte, elevi ai Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte şi ai Şcolii Mihai Viteazul din Târgovişte, însoţiţi de profesorii lor”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovişte.

Conform sursei citate, de pe treptele bisericii mânăstirii Dealu, Mitropolitul Nifon va rosti un cuvânt de învăţătură cu acest prilej, după care va avea loc defilarea unor militari din Garnizoana Târgovişte.

„Reamintim că în pronaosul bisericii Mânăstirii Dealu, ctitoria Voievodului Radu cel Mare, de la a cărei sfinţire se împlinesc anul acesta 520 de ani, se află depus într-un sarcofag, capul primului mare întregitor de ţară, Voievodul Mihai Viteazul. Mânăstirea a fost restaurată şi înfrumuseţată, între anii 2000-2018, după ce, la iniţiativa şi sub îndrumarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, s-au întreprins ample lucrări de consolidare a bisericii, a chiliilor şi a întregului ansamblu monahal”, semai arată în comunicatul  Arhiepiscopiei Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!