Dâmboviţa: Cinci bărbaţi reţinuţi în urma percheziţiilor în dosarul de obţinere ilegală de fonduri prin Programul Tomata

Dâmboviţa: Cinci bărbaţi reţinuţi în urma percheziţiilor în dosarul de obţinere ilegală de fonduri prin Programul Tomata

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi în urma percheziţiilor de miercuri în mai multe comune dâmboviţene într-un dosar privind obţinerea ilegală de fonduri prin Programul Tomata, informează, joi, IPJ Dâmboviţa.

„În urma probatoriului administrat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, faţă de cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 57 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Astăzi, 7 martie a.c., persoanele cercetate vor fi prezentate magistraţilor pentru dispunerea unor măsuri preventive”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, cercetările continuă pentru săvârşirea infracţiunilor de obţinerea ilegală de fonduri, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu, înşelăciune şi fals intelectual.

Poliţiştii au efectuat, miercuri, nouă percheziţii domiciliare în domiciliară în comunele dâmboviţene Băleni, Bucşani, I.L. Caragiale şi Petreşti. Cei la care s-au făcut percheziţiile sunt suspectaţi că în perioada 1 ianuarie 2019 – 20 decembrie 2019 ar fi falsificat şi depus documente justificative prin care ar fi atestat în mod nereal operaţiuni juridice de vânzare-cumpărare tomate. Toate astea le-au făcut pentru a obţine finanţare prin Programul Tomata. Prejudiciul este estimat la 21.000 de euro.

error: Conţinut protejat !!