Dâmboviţa: Cod Portocaliu de ger în perioada 9-10 ianuarie

Dâmboviţa: Cod Portocaliu de ger în perioada 9-10 ianuarie

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare meteorologică de tip Cod Portocaliu, valabilă și pentru județul Dâmbovița, fenomenul vizat fiind ger persistent.

Intervalul vizat este 9-10 ianuarie 2017.

În intervalul menţionat în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.

”Având în vedere Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița nr. 14/03.11.2016 care aprobă Planul de măsuri pentru perioada sezonului rece 2016-2017, au fost informate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență precum și instituțiile cu atribuțiuni în cadrul Grupurilor de Suport Tehnic, care au obligația să asigurare permanența la sediul CLSU și la centrele operative cu activitate temporară, la primirea avertizărilor sau atenționărilor meteorologice și asigurarea funcționării acestora pe perioada avertizărilor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa, remis luni.

error: Conţinut protejat !!