Dâmboviţa: Concluziile autopsiei în cazul bărbaţilor împuşcaţi: moarte violentă, s-au tras focuri de armă cu alice

Dâmboviţa: Concluziile autopsiei în cazul bărbaţilor împuşcaţi: moarte violentă, s-au tras focuri de armă cu alice

Moarte violentă, s-au tras focuri de armă cu alice, multiple leziuni – acestea sunt concluziile medicilor legişti în cazul celor doi bărbaţi găsiţi, joi, împuşcaţi pe un câmp din apropierea Târgoviştei.

”La primul decedat s-au găsit două orificii de intrare la nivelul masivului cranio – facial şi la nivelul abdomenului anterior, iar la examenul intern s-au evidenţiat multiple fracturi ale boltei şi bazei craniului, fracturi costale, contuzie la nivelul plămânului, precum şi multiple plăgi ale organelor abdominale, acompaniate de hemoperitoneu. S-a concluzionat că moartea a fost violentă, asupra victimei trăgându-se două focuri de armă cu alice. În cazul celui de-al doilea decedat, la examenul extern s-au evidenţiat două orificii de intrare cu lipsă de substanţă tegumentară, leziuni la nivel abdominal în regiunea lombară. La examenul intern s-au constatat multiple plăgi ale organelor abdominale acompaniate de hemoperitoneu. S-a concluzionat, de asemenea, că moartea fost violentă şi că asupra victimei s-au tras două focuri de armă cu alice. Acestea sunt concluziile autopsiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Elena Firoiu.

Poliţiştii şi procurorii au reluat, vineri dimineaţa, cercetările în zona unde au fost găsiţi ieri cei doi bărbaţi împuşcaţi, pe un câmp, la Nisipuri, în apropierea municipiului Târgovişte. La acest moment sunt mai multe variante luate în calcul de anchetatori, de la omor, la accident de vânătoare.

Conform prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Mihai Dincă, este mai probabilă varianta omorului, dar nu sunt excluse şi alte piste.

Echipe de poliţişti sunt mobilizate în tot judeţul şi fac cercetări ample, inclusiv la persoane care deţin arme.

Conform unor surse apropiate familiilor victimelor, se pare că cei doi bărbaţi, unul consilier local în Răzvad, iar celălat angajat al său, erau pe câmp la cules de varză. Cei doi ar fi surprins pe teren braconieri, iar una din variante este că braconierii i-ar fi împuşcat pe cei doi în urma unui conflict.

Cei doi bărbaţi găsiţi împuşcaţi aveau 40 de ani, respectiv 49 de ani.

Un trecător i-a văzut, joi seara, pe cei doi bărbaţi căzuţi pe câmp şi a alertat Poliţia. Cercetările sunt în desfăşurare pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

error: Conţinut protejat !!