Dâmboviţa: Consiliul judeţean a acordat ajutoare financiare familiilor ale căror case au fost afectate de alunecări

Dâmboviţa: Consiliul judeţean a acordat ajutoare financiare familiilor ale căror case au fost afectate de alunecări

Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa a acordat sprijin financiar pentru familiile afectate de calamităţi în localităţile Văleni-Dâmboviţa şi Glodeni, suma totală fiind de 140.000 de lei, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa, remis, luni.

”Din rapoartele întocmite de către comisiile de specialitate a reieşit faptul că au fost afectate atât elemente de structură, cât şi locuinţele în sine, care acum prezintă fisuri şi crăpături, cu deplasări ale pereţilor şi fundaţiilor, fapt pentru care a fost dispusă evacuarea acestora. Un număr de 28 de familii vor primi sprijin financiar (20 de familii din localitatea Văleni-Dâmboviţa şi 8 familii din localitatea Glodeni), suma ridicându-se la 5.000 lei. Această valoare va fi acordată fiecărei familii prin intermediul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie – Filiala Dâmboviţa”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi Instituţia Prefectului Dâmboviţa au întocmit un proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea de fonduri pentru comunele Glodeni şi Văleni-Dâmboviţa. Valoarea totală a pagubelor produse de alunecările de teren în cele două localităţi este de 2,1 milioane de lei.

”În urma evaluării s-a constatat faptul că suma necesară pentru lucrările de refacere şi punere în siguranţă a sectoarelor afectate este de 2.150.000 lei din care 1.300.000 lei sunt necesari pentru obiectivul CJD – DJ 716, afectat în punctul ”Saramură”. Totodată, pentru obiectivele de infrastructură de interes local şi judeţean afectate de calamităţi în perioada februarie 2017 – martie 2018, CJD şi Prefectura Dâmboviţa au redepus la MDRAP proiecte de hotărâri de guvern în vederea alocării către UAT-uri a unor sume reprezentând 37.500.000 lei, fonduri absolut necesare punerii în siguranţă a obiectivelor, cu precizarea că întârzierile în alocarea sumelor amintite vor determina amplificarea dezastrelor, cu urmări negative din punct de vedere al costurilor suplimentare”, precizează CJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!