Dâmboviţa: Consumul de oxigen la spitalul judeţean a crescut de trei ori; instalaţii electrice şi de oxigen noi

Dâmboviţa: Consumul de oxigen la spitalul judeţean a crescut de trei ori; instalaţii electrice şi de oxigen noi

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgovişte, Claudiu Dumitrescu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, că unitatea medicală are la secţia ATI pentru pacienţii cu COVID-19 instalaţii electrice şi de oxigen noi, realizate de firme acreditate, iar consumul de oxigen la nivelul spitalului a crescut de trei ori faţă de anul trecut.

Potrivit unui comunicat al CJ Dâmboviţa, remis luni, managerul SJU Târgovişte a arătat că în condiţiile creşterii consumului de oxigen a crescut şi gradul de periculozitate, iar la ATI toate aparatele funcţionează fără pauză.

„Terapia Intensivă COVID-19 de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte este o secţie nou-creată, în compartimentul Ortopedie, ea beneficiază de o instalaţie de oxigen nouă, de instalaţie electrică nouă, ambele realizate de firme acreditate, care au realizat probe la darea în funcţiune, deci din acest punct de vedere stăm foarte bine. Totuşi, trebuie să atrag atenţia asupra faptului că această creştere semnificativă a numărului de pacienţi pozitivi a dus la creşterea consumului de oxigen la nivelul spitalului, de aproximativ trei ori faţă de anul trecut, ceea ce determină un grad crescut de periculozitate în efectuarea actului medical”, a spus Claudiu Dumitrescu, citat în comunicat.

El a arătat că la nivelul personalului medical, nivelul de stres este maxim din acest punct de vedere, însă s-au luat şi toate măsurile de siguranţă.

„Stăm toţi cu un stres maxim, însă s-au luat toate măsurile de siguranţă şi precizez că, în anul 2019, la nivelul SJUT s-au efectuat lucrări de modernizare a instalaţiilor electrice, în special la secţia Recuperare, unde are loc îngrijirea pacienţilor şi suspecţilor COVID-19. A fost schimbat în totalitate panoul electric, inclusiv de la sediul central, unde se află şi secţia de ATI non-COVID. Trebuie spus că toate aparatele de la ATI COVID sau non-COVID funcţionează absolut non-stop, fără pauză, locurile fiind limitate, iar numărul de pacienţi foarte mare”, a mai afirmat managerul SJU Târgovişte.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a făcut un apel către autorităţile competente să efectueze controale şi să verifice toate instalaţiile din spital şi a reafirmat deschiderea pentru a sprijini solicitările unităţii medicale.

Corneliu Ştefan a punctat că de la începutul anului, CJ Dâmboviţa a alocat SJU Târgovişte aproape 6 milioane lei pentru funcţionare, din aceşti bani fiind achiziţionate echipamente, materiale de protecţie şi medicamente. CJ a mai alocat şi fonduri pentru investiţii şi aparatură medicală de peste 500.000 lei. Preşedintele CJ Dâmboviţa a menţionat că vor fi înlocuite corturile de triaj cu containere încălzite.

„Până la finalul anului, vom mai vira către SJU Târgovişte, pentru cheltuieli de funcţionare, 30.000 lei; după discuţiile pe care le-am avut de când am preluat mandatul de preşedinte, am sprijinit spitalul judeţean cu 70 de paturi, aşa cum am anunţat. În maxim o săptămână sper să înlocuim corturile din curtea spitalului cu containere încălzite, pentru toţi dâmboviţenii care vor avea probleme în această perioadă. Din partea CJ există toată deschiderea pentru SJUT; vom sprijini toate solicitările pe care actuala conducere le-a înaintat şi le va înainta către noi şi ne vom da tot concursul în această perioadă dificilă pentru noi toţi”, a mai declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, citat în comunicat.

error: Conţinut protejat !!