Dâmboviţa: Contracte de finanţare pentru modernizare sistem public de iluminat în 16 comune

Dâmboviţa: Contracte de finanţare pentru modernizare sistem public de iluminat în 16 comune

Sistemul public de iluminat din 16 comune dâmboviţene va fi modernizat cu bani de la Agenţia Fondului de Mediu.

„Astăzi (luni, n.r.), alături de președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Neculaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, și prefectul județului, Claudia Gilia, am participat la semnarea a 17 contracte de finanțare prin care primarii a 16 comune dâmbovițene vor moderniza sistemul de iluminat public din localitățile lor. Vorbim de investiții care, însumate, au valoarea de aproximativ 18.000.000 de lei”, anunţă preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

În luna mai, alte 14 comune au semnat contracte de finanțare pentru  îmbunătățirea iluminatului public și eficientizarea energetică a unor unități de învățământ în valoare de 21 de milioane de lei.

„În câteva luni, doar prin programele AFM, 30 de comune au accesat aproximativ 39.000.000 de lei. Optimizarea iluminatului public este un aspect care va duce la diminuarea cheltuielilor directe ale administrațiilor publice din județul nostru. De asemenea, un iluminat public modern echivalează cu utilizarea rațională a energiei electrice, reducerea costului investițiilor și a cheltuielilor anuale de exploatare a instalațiilor electrice de iluminat. Pe lângă factorul economic, mult mai important, cred eu, este factorul social! Realizarea unui iluminat corespunzător va duce la creșterea siguranței circulației pietonale și rutiere, precum și la evitarea actelor de vandalism.

Toate acestea vor contribui la creșterea calității vieții în județul Dâmbovița”, mai spune preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

error: Conţinut protejat !!