Dâmboviţa: Controale ample în Mătăsaru privind combaterea evaziunii fiscale şi a incendierilor ilegale de deşeuri

Dâmboviţa: Controale ample în Mătăsaru privind combaterea evaziunii fiscale şi a incendierilor ilegale de deşeuri

Controale ample au avut loc în comuna dâmboviţeană Mătăsaru pe lina combaterii evaziunii fiscale şi a incendierilor ilegale de deşeuri, fiind aplicate 15 amenzi şi indisponibilizate peste o sută de tone de deşeuri feroase, informează, joi, IPJ Dâmboviţa.

„Peste 90 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sprijiniţi de patru grupe de luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat controale, în comuna Mătăsaru, la 15 agenţi economici cu domeniu de activitate în colectarea deşeurilor feroase si neferoase. De asemenea, la acţiune au participat 15 echipe de comisari de la Garda Naţională de Mediu,  50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi Prahova, dar şi 60 de jandarmi de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Controalele au avut loc miercuri, iar în urma lor au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, dispunându-se indisponibilizarea a peste o sută de tone de deşeuri feroase.

De asemenea, poliţiştii au întocmit trei dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de incendierea oricărui tip de deşeu şi/sau substanţă sau obiect.

error: Conţinut protejat !!