Dâmboviţa: Controale privind taximetria ilegală, zeci de sancţiuni aplicate

Dâmboviţa: Controale privind taximetria ilegală, zeci de sancţiuni aplicate

Poliţiştii dâmboviţeni au efectuat controale în trafic pentru combaterea faptelor de taximetrie ilegală şi au dat peste 60 de sancţiuni, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, remis miercuri.

”Legalitatea transportului de persoane în regim de taximetrie, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni. Ieri, 27 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa şi ai formaţiunilor de profil au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate efectuării transportului de persoane în regim de taxi, precum şi pentru combaterea faptelor de taximetrie ilegală. Astfel, au fost controlate 310 autovehicule și au fost testați cu aparatul etilotest 78 de șoferi”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

În document se mai arată că, în urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, dintre care 31 pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și 35 pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002. De asemenea, a fost retras și un certificat de înmatriculare.

error: Conţinut protejat !!