Dâmboviţa: Copiii din microbuzul răsturnat la Aninoasa purtau centura de siguranţă

Dâmboviţa: Copiii din microbuzul răsturnat la Aninoasa purtau centura de siguranţă

Poliţiştii au stabilit în urma cercetărilor de la faţa locului modul în care s-a produs accidentul de joi dimineaţa de la Aninoasa, în care două persoane au murit şi mai mulţi copii au ajuns la spital, iar în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, informează IPJ Dâmboviţa.

În accident a fost implicat un microbuz care efectua o cursă privată şi ducea copii la şcoală. Microbuzul s-a răsturnat şi au murit şoferul şi persoana adultă care însoţea copiii.

„În jurul orei 07.18, pe drumul naţional 71, pe raza localităţii Aninoasa, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul a două persoane. Din primele cercetări s-a stabilit că un conducător auto de 64 de ani, în timp ce conducea un autovehicul destinat transportului de persoane (microbuz), către o unitate de învăţământ de pe raza localităţii Aninoasa, nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcţiei de mers către stânga şi ar fi intrat in coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, şapte copii au ajuns la spital.       

La momentul în care salvatorii au ajuns la faţa locului unde s-a petrecut accidentul, copiii erau scoşi din microbuz, erau speriaţi, dar nu aveau răni care să le pună viaţa în pericol. Microbuzul s-a răsturnat pe partea cu şoferul, iar copiii purtau centuri de siguranţă.

„În urma impactului, două persoane au decedat, respectiv conducătorul microbuzului, un bărbat de 64 de ani, şi un pasager, însoţitor al copiilor, în vârstă de 60 de ani. Totodată, şapte copii au fos transportaţi la spital pentru a fi examinaţi medical, urmând ca în funcţie de diagnostic să se stabilească numărul de persoane rănite. In cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă”, mai informează IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!