Dâmboviţa: Curţi inundate şi copaci căzuţi din cauza ploilor abundente şi a vântului puternic

Dâmboviţa: Curţi inundate şi copaci căzuţi din cauza ploilor abundente şi a vântului puternic

Mai multe curţi din satul Româneşti au fost inundate, sâmbătă, iar pompierii dâmboviţeni intervin şi pentru degajarea unor copaci căzuţi din cauza ploilor şi a vântului puternic, informează ISU Dâmboviţa.

„Pompierii de la Garda Potlogi intervin în satul Româneşti cu o autospecială şi o motopompă pentru evacuarea apei acumulate în mai multe gospodării ca urmare a ploilor abundente căzute într-un timp scurt. Sunt inundate 15 curţi, iar pompierii acţionează pentru evacuarea apei. Nu sunt înregistrate victime. Intervenţie pentru degajare unor copaci căzuţi în urma fenomenelor meteorologice în comuna I.L. Caragiale, sat Ghirdoveni”, precizează ISU Dâmboviţa.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip Cod Portocaliu  pentru judeţul Dâmboviţa valabilă în intervalul 28 mai ora 12 până la 30 mai ora 10. Sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 50…90 l/mp. Vor fi perioade în care se vor semnala şi vijelii (viteze de 75…90 km/h), grindină şi frecvente descărcări electrice.

ISU Dâmboviţa face următoarele recomandări: întrerupeţi activităţile în aer liber; adăpostiţi-vă în locuinţe sau în alte spaţii care prezintă siguranţă; evitaţi expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor.

error: Conţinut protejat !!