Dâmboviţa: DJ 713, de acces din DN71 spre platoul Bucegilor, închis de Poliţie

Dâmboviţa: DJ 713, de acces din DN71 spre platoul Bucegilor, închis de Poliţie

Drumul judeţean 713, de acces din DN 71 spre platoul Bucegilor, a fost închis circulaţiei, joi, de Poliţie, după ce numai cu o zi înainte Consiliul Judeţean Dâmboviţa anunţase că este redeschis.

”Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile, respectiv risc crescut de avalanşe, cât şi avertizările meteo, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, menţine închisă circulaţia pe drumul judeţean 713 între km 6-16, pe o perioadă nedeterminată. Atragem atenţia conducătorilor auto că le este interzisă deplasarea pe acest sector de drum având în vedere riscul mare de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa, remis joi.

În document se mai spune că în cazuri temeinic justificate, poliţia rutieră poate dispune, fără acordul administratorului drumului public, măsuri temporare de restricţie a circulaţiei pe drumurile publice.

”Conform prevederilor art. 5 din O.U.G 195/2002, în cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum şi a obstacolelor ori lucrărilor care se execută pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravenţional, civil sau penal, în condiţiile legii. Totodată, orice măsură de restricţie a circulaţiei pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului numai cu avizul poliţiei rutiere”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, măsurile dispuse de către Serviciul Rutier i-au fost aduse la cunoştinţă administratorului drumului judeţean 713.

”Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben în zona de munte a judeţului Dâmboviţa, respectiv în Munţii Bucegi şi Făgăraş, de intensificări temporare ale vântului, ninsoare viscolită si de risc crescut de avalanşe”, se mai arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!