Dâmboviţa: Două persoane reţinute pentru evaziune fiscală, prejudiciu 3 milioane de lei

Dâmboviţa: Două persoane reţinute pentru evaziune fiscală, prejudiciu 3 milioane de lei

Doi administratori ai unei firme de construcţii au fost reţinuţi, luni, pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de 3 milioane de lei, informează IPJ Dâmboviţa.

„Poliţistii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au documentat activitatea infracţională a două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, o femeie în vârstă de 47, din municipiul Târgovişte, şi un bărbat de 48 de ani, din localitatea Şotânga, cei doi fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, precizează IPJ Dâmboviţa.

În urma activităţilor de cercetare penală, efectuate sub coordonarea procurorului de caz, a reieşit faptul că, în perioada ianuarie – decembrie 2012, în calitate de administratori ai unei  societăţi comerciale din domeniul construcţiilor, ar fi evidenţiat cheltuieli fictive în actele contabile ale societăţii şi în documentele legale prevazute de Codul fiscal, fiind creat un prejudiciu al bugetului de stat în valoare de 3.071.445 de lei.

Pe parcursul zilei de marţi, cei în cauză vor fi prezentaţi Tribunalului Dâmboviţa pentru dispunerea unor măsuri preventive.

error: Conţinut protejat !!