Dâmboviţa: Două vietnameze angajate la un abator de păsări din Crevedia, confirmate cu noul coronavirus

Dâmboviţa: Două vietnameze angajate la un abator de păsări din Crevedia, confirmate cu noul coronavirus

Două persoane de naţionalitate vietnameză, angajate ale unui abator de păsări din Crevedia, au fost confirmate cu SARS-CoV-2, 72 de contacţi direcţi ai acestora fiind izolaţi la adresa de reşedinţă pentru 14 zile, informează, miercuri, DSP Dâmboviţa.

„Referitor la apariţia unor cazuri de îmbolnăvire cu SARS- CoV-2  la personalul angajat în cadrul unui abator de păsări de pe raza comunei Crevedia, facem următoarele precizări: în seara zilei de 25 mai 2020, Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa i-au fost transmise buletinele de analiză  care  confirmau prezenţa virusului SARS –CoV- 2 la două persoane de sex feminin, de naţionalitate vietnameză, salariate în cadrul acelei societăţi comerciale”, precizează DSP Dâmboviţa.

A fost demarată ancheta epidemiologică şi s-a efectuat şi un control igienico-sanitar la firma unde lucrau cele două vietnameze.

DSP Dâmboviţa susţine că la abator au fost respectate regulile igienico-sanitare, dar au existat neconformităţi în ceea ce priveşte spaţiile de cazare ale angajaţilor.

„Conform opiniei specialiştilor DSP Dâmboviţa, acest lucru a favorizat răspândirea infecţiei cu noul coronavirus, iar pentru acest motiv societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20000 lei, conform HG 857/2011. În cadrul anchetei epidemiologice au fost identificate 72 de persoane contacte apropiate , din care 3 de la locul de muncă si 69 din  spaţiul de cazare. Pentru aceştia s-a dispus măsura izolarii la adresa de reşedinţă pentru o perioadă de 14 zile, cu monitorizare medicală”, mai anunţă DSP Dâmboviţa.

De asemenea s-au dezinfectat spaţiile de cazare, a celor de lucru şi a spaţiilor anexe folosite de cele două angajate infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar şi întocmirea, implementarea şi respectarea unor proceduri privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus şi pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă.

error: Conţinut protejat !!