Dâmboviţa: DSP anunţă focar de coronavirus la o firmă din Tărtăşeşti, cazuri la cetăţeni din Sri Lanka

Dâmboviţa: DSP anunţă focar de coronavirus la o firmă din Tărtăşeşti, cazuri la cetăţeni din Sri Lanka

DSP Dâmboviţa anunţă, luni, într-un comunicat de presă, că la o societate comercială din Tărtăşeşti este în evoluţie un focar de coronavirus, sunt cinci cazuri la cetăţeni veniţi din Sri Lanka.

„Începând cu data de 28 aprilie 2020, la o societate comercială cu sediul în localitatea Tărtăşeşti, este în evoluţie un focar de colectivitate cu cinci cazuri confirmate până la acest moment, toţi cetăţeni din Sri Lanka. Aceste 5 cazuri au generat un număr de 27 de persoane aflate în contact direct, care au fost introduse în autoizolare la domiciliu împreună cu membrii  familiilor lor”, precizează DSP Dâmboviţa.

Firma respectivă a fost amendată de DSP cu 20 000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite, astfel încît să prevină îmbolnăvirea lucrătorilor.

„DSP Dâmboviţa a dispus următoarele măsuri: dezinfecţia terminală în toate spaţiile utilizate frecventate de persoanele confirmate; realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru întreg personalul societăţii; monitorizarea zilnică a stării de sănătate a salariaţilor; internarea de urgenţă a persoanelor care prezintă simptome specifice COVID-19; dotarea tuturor salariaţilor cu echipament de protecţie; asigurarea de cantităţi suficiente de produse biocide pentru dezinfecţia mâinilor, a suprafeţelor şi utilizarea lor cu respectarea recomandărilor producătorului”, se mai arată în comunicatul de presă.

error: Conţinut protejat !!