Dâmboviţa: Elev cu nota 1,5 a obţinut nota 9,05 după contestaţiile la bacalaureat

Dâmboviţa: Elev cu nota 1,5 a obţinut nota 9,05 după contestaţiile la bacalaureat

Un elev de la Liceul 2 Voievodul Mircea din Târgovişte care avusese nota 1,5 la examenul de bacalaureat (la matematică), iar în urma contestaţiei a obţinut 9,05, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa susţin că este vorba, cel mai probabil, de o greşeală de transcriere a notei în borderou.

”Am sunat la Gorj, unde au fost evaluate notele, să întrebăm ce s-a întâmplat. Se pare că este o greşeală de transcriere de pe un borderou, la acest moment se analizează cazul elevului care de la nota 1,5 a obţinut 9,05. În total, la nivelul judeţului au fost 735 de contestaţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Dâmboviţa, Mihaela Anton.

În urma contestaţiilor, procentul de promovabilitate la bacalaureat a crescut, în Dâmboviţa, cu 0,45%, de la 61,20% la 61,74%.

În urma contestaţiilor, în Dâmboviţa, s-a mai obţinut o notă de 10, tot un elev de la Colegiul Naţional Constantin Carabella Târgovişte. Alţi doi elevi ai acestui colegiu au obţinut note de 10 la acest examen.

Tot în urma contestaţiilor, liceul cu cel mai slab rezultat din judeţ, Liceul Auto Târgovişte are o medie mai mare de promovabilitate, de la 8,77% a urcat la 10,34%.

error: Conţinut protejat !!