Dâmboviţa: Elevul de nouă ani care a provocat scandaluri la şcoală, un nou incident

Dâmboviţa: Elevul de nouă ani care a provocat scandaluri la şcoală, un nou incident

Un elev de nouă ani din Dâmboviţa care a mai fost implicat în incidente la şcoală a provocat un scandal în unitatea de învăţământ, a aruncat cu un scaun metalic şi a lovit alt copil, informează, vineri, IPJ Dâmboviţa.

„La data de 9 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Târgovişte au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie cu privire la faptul că un elev de la şcoala din localitatea Valea Voievozilor provoacă scandal. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde, din primele verificări efectuate, au constatat că un minor de 9 ani ar fi aruncat cu un scaun metalic care s-ar fi aflat pe  hol, moment în care ar fi fost lovit un alt copil de 6 ani. Acesta a primit îngrijiri medicale”, precizează IPJ Dâmboviţa.

La şcoală a venit o ambulanţă şi Poliţia.

„La unitatea şcolară s-au prezentat şi poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară pentru verificări suplimentare. Totodată, reprezentaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  au fost informaţi cu privire la evenimentul produs. Poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor şi dispunerea măsurilor legale, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe„, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

Elevul care a provocat scandalul a fost transferat în urmă cu câteva luni la şcoala din Valea Voievozilor, după ce a provocat incidente la Şcoala Coresi Târgovişte unde învăţa. Părinţii colegilor de la şcoala din Târgovişte au protestat şi au cerut luarea de măsuri susţinând că unii dintre copii sunt terorizaţi de acest elev. Nu era prima dată când copilul provoca incidente şi lovea atât copii cât şi cadre didactice, fiind transferat de la o altă şcoală din Târgovişte la Coresi.

La momentul când a fost transferat la Şcoala gimnazială din comuna dâmboviţeană Valea Voievozilor elevul a învăţat singur în şcoală timp de câteva zile, după ce părinţii celorlalţi elevi au refuzat să îi trimită pe copii la şcoală de frica acestuia.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte a anunţat, într-un comunicat de presă, remis la sfârşitul lunii februarie a acestui an, că în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023, s-au înregistrat mai multe dosare penale având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere, portul sau folosirea fără drept de obiecte priculoase, de către un minor de 9 ani de la Şcoala Coresi Târgovişte, persoane vătămate fiind mai mulţi elevi, dar şi personal didactic. S-a dispus clasarea dosarului, fiind vorba de un minor care nu a împlinit vârsta de 14 ani şi nu răspunde penal.

error: Conţinut protejat !!