Dâmboviţa: Evaziune fiscală cu produse de panificaţie, prejudiciu 4 milioane de lei

Dâmboviţa: Evaziune fiscală cu produse de panificaţie, prejudiciu 4 milioane de lei

Poliţiştii dâmboviţeni, sub coordonarea de specialitate a Inspectoratului General al Poliţiei Române, au desfăşurat, în perioada ianuarie – aprilie, acţiuni pentru combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificaţie şi au fost constate infracţiuni de evaziune fiscală cu prejudiciu de 4 milioane de lei.

”Au fost constatate 17 infracţiuni, din care 16 de evaziune fiscală, ce au avut ca urmarea crearea unui prejudiciu estimat la peste 4.000.000 de lei. De asemenea au fost aplicate 124 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 83.600 de lei şi confiscate bunuri în cuantum de 29.568 de lei. Din totalul amenzilor, 62 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au verificat atât producătorii de produse de panificaţie, cât şi cei care comercializează produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.

Astfel, au fost verificate opt depozite cerealiere, trei unităţi de morărit şi peste 100 de agenţi economici şi mijloace de transport.

La acţiuni, au participat efective din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi .

De asemenea, într-o serie de activităţi au fost angrenaţi şi reprezentanţi ai organismelor de inspecţie şi control din cadrul M.A.D.R., A.N.A.F. şi I.S.C.T.R..

error: Conţinut protejat !!