Dâmboviţa: Explozie la o staţie GPL

Dâmboviţa: Explozie la o staţie GPL

UPDATE 21.07

Şase victime ale exploziei care s-a produs, sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia vor fi transportate la spital în Bucureşti cu arsuri „considerabile” pe suprafaţa corpului, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, două persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgovişte, ele prezentând atac de panică şi vărsături, arată sursa citată.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că există un deces confirmat în urma deflagraţiei din Dâmboviţa.

„Există circa opt victime, care au arsuri în grade diferite, una dintre ele cu arsuri mai serioase, adică arsuri extinse chiar, este la Spitalul de Arşi. Celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secţii de arşi, respectiv ‘Bagdasar’ şi Floreasca. Am constituit un grup de lucru de urgenţă la nivelul ministerului – şi celelalte spitale care au secţii de chirurgie plastică vor îngriji pacienţi dacă numărul lor va fi mai mare. Examinăm şi vom lua o decizie rapidă dacă e nevoie să transferăm în străinătate unii dintre aceşti pacienţi, în cazul în care la spitalele din Bucureşti este depăşită capacitatea de intervenţie. Existau deja multe persoane cu arsuri internate din alte accidente şi nu cred că este timpul să pierdem un minut să acordăm asistenţă acestor oameni”, a declarat Rafila la Digi 24.

Potrivit ministrului Sănătăţii, pentru arşi sunt două locuri la Spitalul „Bagdasar Arseni”, iar un alt pacient poate fi tratat în Unitatea de Primiri Urgenţe. Şi la Spitalul Floreasca este o situaţie asemănătoare.

„Suntem în legătură cu managerii de acolo. Oricum, chiar dacă nu sunt suficiente locuri în secţiile specializate, ei vor rămâne în secţiile de primiri urgenţe pentru acordarea primului ajutor şi a primelor îngrijiri. Iar dacă nu vor fi locuri în unităţile specializate pentru arşi, ei vor fi transportaţi în cel mai scurt timp în străinătate”, a adăugat ministrul, punctând că şi la Timişoara pot fi trataţi mari arşi.

Conform IGSU, la acest moment arderea se manifestă cu flacără violentă la două cisterne şi o casă.

UPDATE 19.58

ISU Dâmboviţa anunţă că a fost activat Planul Roşu de intervenţie.

Populaţia din zonă a fost avertizată printr-un mesaj RO-ALERT.

ISU Dâmboviţa informează că la faţa locului a fost alocată şi autospeciala transport roboţi. Pentru protejarea populaţiei s-a luat măsura preventivă pentru evacuare pe o rază de 300 de metri.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează, sâmbătă, că pe DN 1A, în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, a avut loc o explozie la o stație GPL.

În urma evenimentului 5 persoane au fost rănite, urmând a fi investigate medical. Circulația rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului.

ISU Dâmbovița precizează că la faţa locului acţionează patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de

intervenție la înălțime, trei echipaje SMURD, şapte ambulanțe. În sprijinul ISU Dâmbovița au fost alocate și 10 autospeciale de stingere, 10 echipaje SMURD, 1 autospecială de intervenție la înălțime și 1 autospecială CBRN (autospeciala de cercetare CBRN este destinata pentru interventii in cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice sau radiologice, n.r.) din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov.

La locul intervenției se deplasează și elicopterul SMURD.

error: Conţinut protejat !!