Dâmboviţa: Expoziţie de ornamente din scrierile brâncoveneşti la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

Dâmboviţa: Expoziţie de ornamente din scrierile brâncoveneşti la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

Expoziţia ”Ornamente în scrierile brâncoveneşti” va putea fi vizitată în perioada 28 iulie – 27 august, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, judeţul Dâmboviţa, se arată într-un comunicat al Asociaţiei DAR Development, remis, joi.

Expoziţia cuprinde detalii din documente de cancelarie şi tipărituri brâncoveneşti şi face parte din proiectul ”Moştenirea Culturală a Epocii Brâncoveneşti – Brâncoveanu 330- Scrierile Epocii Brâncoveneşti”, proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

”Prin proiectul al cărui eveniment principal va fi conferinţa Moştenirea Culturală a Epocii Brâncoveneşti aflată la cea de a treia editie care va avea  loc în octombrie, dorim să marcăm cei 330 de ani de la urcarea lui Vodă Constantin Brâncoveanu pe tronul Valahiei şi apariţia primei Biblii în limba română şi nu în ultimul rând, cei 320 de ani de la finalizarea construcţiei Palatului de la Potlogi”, se arată în comunicatul Asociaţiei DAR Development.

Partenerii Asociaţiei DAR Development în acest proiect sunt Arhivele Naţionale ale României, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească Târgovişte”, Museikon- Muzeul Icoanei şi Cărţii Vechi din cadrul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Primăria Comunei Potlogi.

”Expoziţia, al cărei concept a fost realizat de doamna Alexandra Brutaru, preşedinte al Asociaţiei DAR Development, valorifică într-un mod inedit materialul documentar din Arhivele Naţionale ale României (…) la care se adaugă contribuţia muzeelor partenere: Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească Târgovişte şi Museikon Alba Iulia, care deţin valoroase colecţii de carte. Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vă aşteaptă în această vară, pe aceste meleaguri încărcate de pace şi aducere aminte, loc de popas al Voievodului Constantin Brâncoveanu în drumul dintre Bucureşti şi Târgovişte”, se mai precizează în comunicatul DAR Development.

error: Conţinut protejat !!