Dâmboviţa: Fabrică de asamblare a camioanelor pentru Armată, inaugurată la Petreşti

Dâmboviţa: Fabrică de asamblare a camioanelor pentru Armată, inaugurată la Petreşti

O fabrică de asamblare a camioanelor pentru Armată a fost inaugurată, vineri, la Petreşti, în prezenţa şefilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

„Această iniţiativă reprezintă o confirmare a angajamentului companiei noastre, IVECO Defence Vehicles, cu privire la realizarea unor capacităţi naţionale de producţie, aferente vehiculelor care fac obiectul contractului deja în derulare cu Ministerul Apărării Naţionale”, a declarat Bogdan Iuliade, director în cadrul IVECO.

Fabrica are o capacitate de 440 de vehicule pe an, are cinci linii de producţie şi are o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi. Investiţia de la Petreşti este de 50 de milioane de euro şi este realizată în cadrul offsetului aferent contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de IVECO Defence.

„Această lucrare s-a făcut repede, bine, de oameni care au respectat toate înţelegerile pe care le-au făcut şi reprezintă un model despre cum trebuie să ne dezvoltăm. Să ne dezvoltăm pe baza investiţiilor, utilizând orice posibilitate care să creeze capacităţi de producţie, să aducă transfer tehnologic, să genereze capacitate de cercetare. Practic, această investiţie este rezultatul unui contract încheiat între Armata Română şi firma IVECO, contract prin care Armata achiziţionează un număr important de autiovehicule de la IVECO şi prin intermediul offsetului IVECO trebuie să producă parte din toate camioanele achiziţionate, un procent seminificativ, aici, în România”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan prezent la eveniment, a spus că s-a făcut o asociere între consiliul judeţean şi Primăria Petreşti pentru realizarea unei centuri ocolitoare a localităţii, investiţie în infrastructură care va veni în sprijinul fabricii. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, preşedinta Senatului, Anca Dragu, Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, oficialităţi judeţene au participat, vineri, la Petreşti, la inaugurarea fabricii Iveco Defence Vehicles. Fabrica va asambla autocamioane pentru Armata Română.

error: Conţinut protejat !!