Dâmboviţa: Femei recrutate prin metoda loverboy şi obligate să se prostitueze în străinătate

Dâmboviţa: Femei recrutate prin metoda loverboy şi obligate să se prostitueze în străinătate

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu poliţişti din cadrul S.C.C.O. Dâmboviţa efectuează, miercuri, trei percheziţii domiciliare într-un caz de trafic de persoane.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada iunie 2021 – decembrie 2023, un suspect a recrutat prin inducere în eroare (metoda loverboy) o persoană vătămată şi după începerea unei relaţii de concubinaj a exploatat-o sexual obligând-o, prin exercitarea unor acte de violenţă fizică şi psihică, să practice prostituţia atât în ţară cât şi în străinătate (Marea Britanie, Danemarca şi Elveţia). De asemenea, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, începând cu luna   august 2022 şi până în martie 2023 folosind acelaşi mod de operare a recrutat o altă persoană vătămată, pe care exploatat-o prin obligarea la practicarea prostitiţiei  în Danemarca (Copenhaga)”, precizează DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa, într-un comunicat remis AGERPRES.

Conform sursei citate, în ambele cazuri, sumele de bani rezultate din activitatea infracţională au fost însuşite de suspect.

Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa. Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, de cel al luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Biroul de Analiză a Informaţiilor Dâmboviţa – Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor din Poliţia Română.

error: Conţinut protejat !!