Dâmboviţa: Festivalul concurs naţional ”Ileana Sărăroiu”, în perioada 17-18 noiembrie

Dâmboviţa: Festivalul concurs naţional ”Ileana Sărăroiu”, în perioada 17-18 noiembrie

Festivalul concurs naţional ”Ileana Sărăroiu” va avea loc în perioada 17-18 noiembrie la Casa Tineretului din Târgovişte.

Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, se află la a VI-a ediţie.

”Scopul festivalului este acela de a da o şansă tinerilor talentaţi, care iubesc folclorul autentic, să se afirme dar şi de a duce mai departe tradiţia cântecului popular românesc. Şi anul acesta concursul de interpretare se bucură de o participare numeroasă. În concurs s-au înscris 25 de concurenţi din mai multe zone ale ţării, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani. În urma preselecţiilor, au rămas în finală 14 concurenţi”, se arată într-un comunicat al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Juriul festivalului este alcătuit din personalităţi ale vieţii culturale şi artistice: prof. dr. Eugen Petre Sandu – preşedinte, realizatoarea de televiziune Maria Tănase Marin – membru, prof. dr. Paul Baidan – membru, prof. etnolog Luminiţa Tucă – membru şi Oltean Elena – Lorena, realizatoare la Radio Antena Satelor – membru.

În prima seară de festival va avea loc concursul de interpretare, urmat apoi de recitaluri susţinute de Ansamblul ”Flori Dâmboviţene” şi cunoscuta interpretă a muzicii populare Laura Lavric.

Duminică, seara de gală va debuta cu premierea concurenţilor după care vor susţine recitaluri Niculina Stoican şi Ansamblul etnofolcloric ”Plăieşii” din Chişinău. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Populară ”Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijată de Ionuţ Dumitrescu.

Ileana Sărăroiu s-a născut pe data de 25 septembrie 1936, în localitatea Valea Voievozilor, judeţul Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!