Dâmboviţa: Festivalul de teatru „Babel” din acest an are ca temă imaginea

Dâmboviţa: Festivalul de teatru „Babel” din acest an are ca temă imaginea

Festivalul Artelor Spectacolului „Babel” a început, duminică, la Târgovişte, iar în acest an are ca temă imaginea.

La ediţia din acest an vor participa trupe de teatru din 19 ţări.

„Este un festival de tradiţie deja. Ediţia din acest an se conturează în jurul temei imagine. Iată că reuşim să propunem o temă care ar trebui să intereseze pe toţi teoreticienii teatrali, pe cei care scriu poetici teatrale, pentru că imaginea este poate cea mai importantă temă vehiculată în cultura contemporană.(…) Imaginea are un impact major. Pentru noi, oamenii de teatru, cuvântul imagine înseamnă astăzi şi o îmbrăţişare a artelor, pentru că dacă la început cinematograful şi televiziunea ne-au speriat, ca arte, astăzi putem spune că teatrul se foloseşte şi de cinematograf şi de televiziune pentru a crea o nouă perspectivă asupra realităţii. Eu consider că suntem singurul festival din România care se conturează în jurul unui concept”, a declarat directorul Teatrului „Tony Bulandra” Târgovişte, Mihai Constantin Ranin.

Festivalul este la ediţia a noua şi are loc în perioada 2-9 iunie. Reprezentaţiile din cadrul festivalului vor desfăşura în Sala Mare şi Sala Studio ale Teatrului „Tony Bulandra”, Casa Sindicatelor, amfiteatrul Liceului Nr.2 „Voievodul Mircea”, Piaţa „Mihai Viteazul”, Curtea Domnească şi Centrul Vechi.

La festival participă trupe de teatru din 19 ţări: Cehia, Polonia, Rusia, India, Italia, Belgia, Algeria, Franţa, Scoţia, Germania, Japonia, Anglia, Islanda, Israel, Coreea de Sud, Lituania, Macedonia, Republica Moldova şi România.

Organizator al Festivalului Babel este Teatrul Tony Bulandra, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!