Dâmboviţa: Focar de COVID-19 la Complexul pentru Servicii Sociale Găeşti, 11 salariaţi depistaţi pozitiv

Dâmboviţa: Focar de COVID-19 la Complexul pentru Servicii Sociale Găeşti, 11 salariaţi depistaţi pozitiv

DSP Dâmboviţa informează, joi, într-un comunicat de presă, că 11 salariaţi ai Complexul pentru Servicii Sociale Găesti au fost depistaţi pozitiv la testul profilactic făcut.

Toţi copiii din centru urmează să fie testaţi.

„Ca urmare a testării  bilunare profilactice a salariaţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Dâmboviţa, la Complexul pentru Servicii Sociale Găeşti au fost testaţi toţi cei 60 de salariaţi, pentru 11 dintre ei, rezultatul primit astăzi, 02.07.2020, a fost pozitiv. Menţionăm că la acest moment, toate persoanele identificate pozitiv la testarea profilactică sunt asimptomatice”, precizează DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, s-a dispus testarea în scop profilactic a celor 64 de copii din centru. De asemenea, s-a solicitat respectarea circuitelor funcţionale; distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru; li s-a interzis salariaţilor să utilizeze în comun anumite spaţii; li s-a impus purtarea echipamentului de protecţie standard pe tot timpul activităţii şi intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă.

În cursul zilei de joi cele 11 persoane pozitive SARS-CoV-2 vor fi transportate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte în vederea efectuării examenului de specialitate.

Purtătorul de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa, a precizat, pentru Agerpres, că cele 11 persoane vor fi examinate de medici, care vor decide dacă se impune sau nu internarea lor.

„Ancheta epidemiologică este în derulare conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată în iunie 2020”, mai informează DSP Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!