Dâmboviţa: Grupare infracţională specializată în trafic şi consum de droguri de risc, destructurată; 12 percheziţii efectuate

Poliţiştii dâmboviţeni au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic şi consum de droguri de risc, au fost efectuate 12 percheziţii, iar două persoane au fost reţinute, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, remis joi.

”Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Dâmboviţa, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic şi consum de droguri de risc. Două persoane au fost reţinute după ce au fost prinse în flagrant delict”, se precizează în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, miercuri, în municipiul Târgovişte, doi tineri de 20 şi 28 de ani, în timp ce comercializau droguri de risc.

Ulterior, poliţiştii au descins la domiciliile celor doi, fiind descoperite şi ridicate aproximativ 20 de grame de cannabis, un cântar electronic, două grindere, un laptop, 4 telefoane mobile, 60 de lei şi mai multe arme albe.

”Pentru destructurarea grupării infracţionale din care făceau parte, astăzi, 15 februarie a.c., poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sprijiniţi de cei de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmboviţa, au efectuat 12 percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupării. Din cercetări a reieşit că persoanele fac parte dintr-un grup infracţional specializat în traficul, comercializarea şi consumul de droguri de risc”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

În urma percheziţiilor desfăşurate joi, au fost ridicate 30 de grame de cannabis şi mai multe seminţe de cannabis, 3 cântare electronice de precizie, 6 grindere, mai multe recipiente cu resturi vegetale, 12 telefoane mobile, un revolver şi un cartuş, precum şi 3.500 de lei şi 100 de euro.

Cele 12 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa pentru audieri. De asemenea, au fost puse în executare alte 38 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de consum ilicit de droguri.

La activităţi au participat luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale  din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi jandarmi.

error: Conţinut protejat !!