Dâmboviţa: În peste jumătate dintre şcolile din judeţ cursurile încep în scenariul verde

Dâmboviţa: În peste jumătate dintre şcolile din judeţ cursurile încep în scenariul verde

Mai mult de jumătate dintre şcolile din Dâmboviţa se vor redeschide, luni, în scenariul verde, astfel elevii din 284 din cele 504 unităţi de învăţământ din judeţ vor merge fizic la şcoală, în sistem faţă în faţă.

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa în judeţ nu este nicio localitate în carantină, cea mai mare rată de infectare COVID-19 este în localitatea Văleni Dâmboviţa cu 6,2 cazuri la mia de locuitori, iar pe următorul loc este Râu Alb cu 4,34. Sunt în total patru localităţi cu rata de infectare de peste 3 la mie.

Municipiul Târgovişte are o rată de infectare COVID-19 de 1,79 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că şcolile din municipiu vor intra în scenariul galben.

Conform IŞJ Dâmboviţa, din totalul de 504 unităţi de învăţământ din judeţ, 284 vor începe luni cursurile în scenariul verde, 207 în cel galben şi 15 în scenariul roşu.

Conform sursei citate, până la acest moment nu sunt cadre didactice sau elevi care să anunţe că vor continua cursurile online din motive medicale.

În Dâmboviţa 57% dintre cadrele didactice au optat pentru vaccinarea antiCOVID-19.

error: Conţinut protejat !!