Dâmboviţa: Inaugurarea noii secţii de Cardiologie a Spitalului Judeţean Târgovişte, în prezenţa premierului Marcel Ciolacu

Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Târgovişte a fost modernizată, extinsă şi dotată cu angiograf, iar, luni, la inaugurare au fost prezenţi premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Patologia cardio-vasculară este cea mai importantă din punct de vedere al morbidităţii şi mortalităţii şi trebuie să ai la dispoziţie două elemente: îechipamente performante şi personal calificat (…). Am discutat şi cu managerul şi cu medicul şef de secţie care face această activitate de cardiologie intervenţională să vedem cum să îmbunătăţim calitativ şi cantitativ resursa umană astfel încât acest centru să poată să funcţioneze permanent, indiferent de oră, pentru că, până la urmă, când faci infarct, nu există oră programată şi trebuie să asiguri asistenţa medicală în termen cel mai scurt, pe toată durata zilei. Şi am avut o idee şi cred că o putem pune în aplicare în perioada imediat următoare, cred că Universitatea de medicină şi Farmacie Carol Davila poate să deschidă şi aici o facultate de asistenţi medicali şi de moaşe”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Investiția de la Secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean Târgovişte este de 16 milioane de lei, finanțată în totalitate de Consiliul Județean Dâmbovița. A fost construit un corp nou de clădire în care va funcționa un sistem complet de angiografie cardiovasculară. Valoarea aparatului angiograf, recent achiziționat din bugetul local, se ridică la 8,8 milioane lei.

Dâmbovița era singurul județ din regiune care nu avea un astfel de aparat, în lipsa acestuia pacienții fiind transferați, cu ambulanța sau elicopterul, către spitale din București.

„Numai în ultima luă au fost transferaţi la Bucureşti peste 200 de pacienţi din judeţul Dâmboviţa şi cu acest angiograf pe care îl avem acum putem salva cel puţin 200 de dâmboviţeni cu acest aparat pe care astăzi îl inaugurăm în Spitalul Judeţean Târgovişte. Nu vorbim doar de această secţie (…), vorbim şi de un ambulatoriu nou, în maxim 30 de zile vom inaugura o clădire nouă a amulatoriului, cu o valoare de peste 20 de milioane de lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional şi cu cofinanţare de la consiliul judeţean, vorbim de modernizarea şi extinderea secţiei UPU, aici avem o mica întârziere din partea unui constructor neserios. (…). Prin CNI vom construi în curtea spitalului o parcare nouă cu 320 de locuri”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Acesta a adăugat că mai investiţii în programul Consiliul judeţean Dâmboviţa ce vizeaă Spitalul Judeţean Târgovişte: modernizarea şi reabilitarea clădirii Spitalului de Boli Infecţioase din Târgovişte, modernizarea şi reabilitarea Secţiei de pediatrie de la Gura Ocniţei, a serviciului de ambulanţă, achizionarea de materiale medicale pentru reducere a riscului de infecţii nosocomiale în spital, un proiect de digitalizare, precum şi reabilitarea  pavilionului administrativ.

error: Conţinut protejat !!