Dâmboviţa: Încă două persoane au murit din cauza gripei AH1N1

Dâmboviţa: Încă două persoane au murit din cauza gripei AH1N1

Alte două persoane diagnosticate cu AH1N1, cunoscută popular sub denumirea de gripă porcină, au murit în judeţul Dâmboviţa. Astfel, de la începutul anului şase persoane din judeţ au murit din cauza gripei AH1N1.

Comunicat de presă DSP Dâmboviţa

Numarul imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii si-a pastrat trendul descendent, astfel ca, pentru perioada de monitorizare 7-13 martie 2016, furnizorii de servicii medicale au raportat 1463 de viroze respiratorii, fata de cele 1478 cate s-au diagnosticat in saptamana precedenta. Din cele 1463 de cazuri, doar 10 au necesitat spitalizare.

Doua cazuri noi de gripa AH1N1 au fost confirmate pentru intervalul precizat, iar alte doua persoane adulte au decedat.

In aceasta perioada, datorita frigului si umiditatii ridicate, sistemul imunitar poate sa slabeasca, acest lucru ducand la imbolnaviri. De aceea, Directia de Sanatate Publica Dambovita recomanda:

–        sa se evite stationarea in frig timp indelungat;

–        sa se evite aglomerarile umane;

–        respectarea regulilor de igiena individuala si colectiva;

–        triajul epidemiologic in colectivitatile scolare;

–        evitarea intrarii in contact cu persoanele bolnave;

Subliniem importanta prezentarii la medicul de familie de la primele semne de boala, pentru stabilirea diagnosticului si instituirea tratamentului medicamentos adecvat.

Conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte a impus, din această lună, restricţii de vizitare a bolnavilor internaţi, din cauza îmbolnăvirilor cu gripă şi viroză.

error: Conţinut protejat !!