Dâmboviţa: Incendiile de deşeuri şi cauciucuri la Bălteni continuă şi după descinderile mascaţilor de zilele trecute

Dâmboviţa: Incendiile de deşeuri şi cauciucuri la Bălteni continuă şi după descinderile mascaţilor de zilele trecute

Un nou incendiu de deşeuri şi cauciucuri a izbucnit, marţi, în localitatea dâmboviţeană Bălteni, la numai câteva zile după ce forţe mărite de poliţişti, mascaţi şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu au efectuat o operaţiune pe linia colectării de deşeuri.

„Am fost solicitaţi să intervenim în cazul unui incendiu de gunoi menajer şi cauciucuri în comuna Conţeşti, sat Bălteni. Garda de Intervenţie Răcari acţionează cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. La faţa locului ard cauciucuri şi gunoi menajer depozitate pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi. Se acţionează pentru localizarea şi lichidarea incendiului”, precizează, marţi, ISU Dâmboviţa.

Săptămâna trecută au fost date amenzi de peste 360.000 de lei şi aproximativ 70 de tone de deşeuri din inox, cupru, aluminiu şi fier au fost confiscate, în urma controalelor privind colectarea deşeurilor. Peste 200 de poliţişti şi jandarmi şi 30 de comisari de la Garda de Mediu au efectuat controale la firme din localitatea dâmboviţeană Bălteni care se ocupă cu colectarea deşeurilor.

În Bălteni, la doar câţiva kilometri de Bucureşti, se incendiază des deşeuri, de multe ori pentru recuperarea materialelor feroase în vederea valorificării.

[foto: arhivă]
error: Conţinut protejat !!