Dâmboviţa: Incendiu într-o gospodărie; focul intensificat de vânt a ars baloţi de fân, un gard şi a omorât ovine

Dâmboviţa: Incendiu într-o gospodărie; focul intensificat de vânt a ars baloţi de fân, un gard şi a omorât ovine

Un incendiu a izbucnit, luni, într-o gospodărie din localitatea dâmboviţeană Perşinari, iar vântul puternic a făcut ca focul să se extindă, iar intervenţia pompierilor a durat circa cinci ore, informează ISU Dâmboviţa.

În incendiu au ars baloţi de fân, un gard de lemn şi au murit 12 ovine şi trei câini.

„A fost o intervenţie de durată şi foarte dificilă din cauza vântului foarte puternic şi a cantităţii mari de materiale combustibile, dar în ciuda acestor dificultăţi, incendiul a fost lichidat după cca.5 ore de luptă cu flăcările. În urma producerii incendiului au ars: cca.2500 baloţi de paie/fân, un adăpost de animale pe o suprafaţă de cca.60 mp şi un gard din lemn pe o lungime de cca.70 ml. Din nefericire, în incendiu au decedat 12 ovine şi 3 câini”, precizează ISU Dâmboviţa.

La faţa locului au acţionat trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă (două de la Detaşamentul Târgovişte şi una de la Detaşamentul Titu) şi un echipaj de ambulanţă SMURD.

„Intervenţia promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor un saivan în care erau adăpostite 410 ovine şi 5 câini. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui arc electric format între cablurile de la reţeaua de înaltă tensiune, situată în imediata apropiere, deasupra stivei cu baloţi de paie. Din cauza vântului foarte puternic flăcările  s-au extins rapid la adăpostul de animale şi gard”, mai anunţă ISU Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!