Dâmboviţa: Incendiu într-o pădure de pin pe o suprafaţă de cinci hectare

Dâmboviţa: Incendiu într-o pădure de pin pe o suprafaţă de cinci hectare

Un incendiu la o pădure de pin din zona localităţii dâmboviţene Pietroşiţa a izbucnit, vineri, şi a cuprins circa 5 hectare, iar pompierii au acţionat cu forţe sporite pentru stingerea focului, anunţă ISU Dâmboviţa.

Conform sursei citate, focul a fost stins, iar pompierii vor mai supraveghea zona pentru a verifica dacă mai sunt focare ascunse.

”În această după amiază, pompierii de la Detaşamentul Pucioasa au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pădure de pini din localitatea Pietroşiţa, aparţinând Ocolului Silvic Pucioasa. Zona greu accesibilă, suprafaţa destul de mare şi existenţa mai multor focare, au făcut ca intervenţia să fie una destul de dificilă”, precizează ISU Dâmboviţa.

Forţele de intervenţie au reuşit în câteva ore să localizeze incendiul.

”La operaţiunea de stingere au participat următoarele forţe: 25 pompieri de la Detaşamentul Pucioasa; 25 lucrători silvici de la Ocolul Silvic Pucioasa (cu 3 utilaje); 10 voluntari din cadrul SVSU Pietroşiţa (cu 1 buldoexcavator şi un autoturism de teren)”, mai anunţă ISU Dâmboviţa.

Pentru stingerea incendiului, care s-a manifestat pe o suprafaţă de circa cinci hecatre, au fost făcute şanţuri de protecţie pentru a limita propagarea flăcărilor.

Au ars: lăstăriş, vegetaţie uscată înaltă şi doborâtură de pin. Pompierii nu exclud ca focul să fi fost făcut de cineva, iar apoi să se fi extins.

error: Conţinut protejat !!