Dâmboviţa: Incendiu la Mănăstirea Nucet, ard acoperişurile unor chilii

Dâmboviţa: Incendiu la Mănăstirea Nucet, ard acoperişurile unor chilii

Pompierii intervin luni seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Mănăstirea Nucet din Dâmboviţa, unde ard acoperişurile de la mai multe chilii, informează ISU Dâmboviţa.

„Din fericire nu sunt înregistrate victime că urmare a incendiului. Intervenţia rapidă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor paraclisul mănăstirii construit din lemn. Acesta se afla lipit de chiliile mănăstirii. În momentul sosirii primelor echipaje de pompieri incendiul se manifesta la acoperişul chiliilor pe o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi”, precizează ISU Dâmboviţa.

Au fost mobilizate forţe de la mai multe subunităţi cu şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, iar pentru asigurarea operaţiunilor de intervenţie acţionează şi două ambulanţe şi un echipaj SMURD.

„Alimentarea cu apă a autospecialelor se face de la un hidrant din zonă şi din fântâna aflată în curtea mănăstirii. Concomitent cu operaţiunile de stingere a fost asigurată şi evacuarea bunurilor din interiorul chiliilor”, mai anunţă ISU Dâmboviţa.

Până la acest moment ISU Dâmboviţa nu a precizat cauza izbucnirii incendiului.  

error: Conţinut protejat !!