Dâmboviţa, judeţul unde s-au strâns cele mai multe semnături de susţinere a căsătoriei doar între un bărbat şi o femeie

familie traditionala

Cele mai multe semnături pentru susţinerea căsătoriei doar între un bărbat şi o femeie au fost strânse în judeţul Dâmboviţa, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovişte.

Comunicat de presă Arhiepiscopia Târgovişte

Comitetul de inițiativă local central, constituit la nivelul județului Dâmbovita, în scopul promovării propunerii legislative a cetățenilor, privind revizuirea articolului 48, alin. 1, din Constituția României, a strâns, cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviștei, 155.705 semnături de susţinere, situându-ne astfel pe primul loc pe țară în cadrul acestei campanii.

Inițiativa de revizuire, în sensul precizării explicite că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, nu între soţi, aşa cum este acum, apartine „Coaliției pentru Familie”, o mișcare civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă celor care împărtășesc valorile familiei tradiționale.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, Eparhia noastră a oferit sprijin acestei inițiative, deoarece familia, constituită dintrun bărbat și o femeie, reprezintă normalitatea, principalul fundament al societății noastre și premiza unei dezvoltări armonioase a tinerei generații.

Precizăm că la nivel național campania se va încheia în luna mai a acestui an, iar în urma validării acestei inițiative se va putea organiza un referendum prin care să se decidă inserarea, în Consituția României, a faptului că instituția căsătoriei are în vedere numai legătura dintre un bărbat și o femeie.

error: Conţinut protejat !!