Dâmboviţa: Lipsă de medici în judeţ; zeci de medici pensionari rămaşi în activitate, cel mai în vârstă are 88 de ani

Lipsa de medici din judeţul Dâmboviţa face ca zeci de medici pensionari să rămână în activitate, iar cel mai vârstă are 88 de ani, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Colegiului Medicilor Dâmboviţa, Jean Popescu.

”Vreau să vă spun că în momentul de faţă, în Dâmboviţa, lucrează vreo 75 de medici care au peste 65 de ani. Cel mai în vârstă are 88 de ani, doamna doctor Vasilescu de la laboratorul din Moreni, căreia nu i-am mai dat aviz de funcţionare de acum încolo. Aşa că vă daţi seama în ce situaţie suntem”, a afirmat preşedintele Colegiul Medicilor Dâmboviţa, Jean Popescu, citat de Agerpres.

Acesta a vorbit şi despre faptul că mulţi medici aleg să plece în străinătate, iar dintre cei rămaşi în ţară unii preferă să profeseze în spitale private sau la companii farmaceutice, astfel spitalele de stat rămân fără cadre medicale suficiente.

Conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte a anunţat, în repetate rânduri, că lipsa cea mai mare de medici este la Unitatea de Primiri Urgenţe.

intrare-spital-judetean

error: Conţinut protejat !!