Dâmboviţa: Locuinţe sociale prin ANL pentru romi, în Potlogi

Dâmboviţa: Locuinţe sociale prin ANL pentru romi, în Potlogi

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepţionat, în comuna Potlogi, judeţul Dâmboviţa, 21 de locuinţe sociale destinate comunităţilor de romi, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, remis luni.

„Locuinţele (9 apartamente cu 2 camere şi 12 apartamente cu 3 camere) sunt repartizate în 3 module, cu regim de înălţime P (parter), valoarea investiţiei fiind de 3.609.606,64 lei (TVA inclus)”, precizează Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Conform sursei citate, până în prezent, în cadrul Programului „Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi”, au fost finalizate 218 locuinţe în judeţele: Bihor (22), Bistriţa-Năsăud (21), Mehedinţi (28), Olt (28), Sibiu (28), Arad (49), Braşov (21) şi Ilfov (21).

Locuinţele se construiesc prin ANL, cu finanţare de la bugetul de stat. În cadrul acestui program, se implementează proiecte viabile pentru construcţia a maximum 300 de locuinţe sociale pentru cetăţenii români de etnie romă, distribuite în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Astfel, prin acest program, se va îmbunătăţi accesul persoanelor de etnie romă la o locuinţă decentă şi la servicii publice de tip apă, electricitate, canalizare şi sisteme de încălzire.

error: Conţinut protejat !!