Dâmboviţa: Mai multe accidente s-au produs în judeţ din cauza poleiului şi zăpezii de pe carosabil

Dâmboviţa: Mai multe accidente s-au produs în judeţ din cauza poleiului şi zăpezii de pe carosabil

Mai multe accidente au avut loc în Dâmboviţa în ultimele 24 de ore din cauza poleiului şi zăpezii de pe carosabil, şase persoane fiind rănite uşor.

Conform IPJ Dâmboviţa, pe raza localităţilor Cuza Vodă, Văcăreşti, Dragodana şi Şuţa Olteni au fost înregistrate, luni, cinci accidente de circulaţie, în urma cărora şase persoane au fost rănite uşor.

”În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că evenimentele rutiere s-au produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum. În toate situaţiile, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa le recomandă conducătorilor auto să adapteze  permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi să circule cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor.

”Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare. Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor!”, se mai precizează în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!