Dâmboviţa: Maşină găsită de jandarmi într-o râpă în zona Dichiu

Dâmboviţa: Maşină găsită de jandarmi într-o râpă în zona Dichiu

O maşină căzută într-o râpă în zona montană a judeţului Dâmboviţa, la aproximativ 700 de metri de Cabana Dichiu, a fost abandonată după incident, informează, miercuri, IJJ Dâmboviţa.

„Astăzi, 6 ianuarie a.c., jandarmii montani de la Postul Peştera şi salvamontiştii din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa au intervenit, în urma unui apel la 112, pe DJ 713 Dichiu – Cuibul Dorului. La aproximativ 700 de metri de cabana Dichiu, pe drumul judeţean au observat că parapetul metalic era deteriorat, iar într-o râpă, la circa 50 de metri distanţă se afla un autovehicul avariat. Jandarmii montani şi salvamontiştii s-au deplasat spre maşină şi au constatat că în aceasta nu se afla nimeni. În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că turiştii din autovehiculul răsturnat în râpă au fost preluaţi de către altă maşină în seara zilei de 5 ianuarie a.c., imediat după producerea evenimentului”, se arată într-un comunicat al IJJ Dâmboviţa.

Pentru prevenirea situaţiilor de pericol în Munţii Bucegi sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani de la posturile Peştera şi Zănoaga recomandă turiştilor, care intenţionează să se deplaseze în zona montană, următoarele: înainte de a pleca la munte, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale; să aveţi autovehiculele echipate corespunzător pentru sezonul rece (anvelope de iarnă, lanţuri, nisip, lopată etc.); să plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor şi nu riscaţi să plecaţi singuri la drum.

De asemenea, turiştii sunt sfătuiţi să folosească numai drumurile deschise circulaţiei, traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munţii Bucegi pot apela numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 sau numărul unic de urgenţă 112, pentru a solicita ajutorul jandarmilor montani.

error: Conţinut protejat !!