Dâmboviţa: Maşină rămasă înzăpezită în zona montană

Dâmboviţa: Maşină rămasă înzăpezită în zona montană

O familie a rămas cu maşina înzăpezită, miercuri, pe drumul ce face legătura între Moroieni şi Peştera şia cerut ajutorul jandarmilor montani. Nu este prima dată când turiştii au probleme în zona montană a judeţului din cauză că drumul nu este dezăpezit.

”Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au fost solicitați, ieri, 27 decembrie a.c., să intervină în sprijinul unei familii rămase înzăpezite cu autoturismul pe drumul ce face legătura între zonele Moroeni – Peștera. Turiștii, soț, soție și un bebeluș de 4 luni din Ilfov intenționau să ajungă la un loc de cazare din zona Peștera. La un moment dat, în zona Surle nu au mai putut continua deplasarea cu autoturismul, din cauza neechipării corespunzătoare și a zăpezii depuse pe drumul principal”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, remis joi.

Jandarmii montani au intervenit pentru deblocarea autovehiculului și i-au condus pe turiști în condiții de siguranță până în zona Blana, de unde și-au continuat deplasarea la locul de cazare, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munții Bucegi pot apela numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

error: Conţinut protejat !!