Dâmboviţa: Maşină răsturnată pe drumul din munte, în zona Padina, din cauza poleiului

Dâmboviţa: Maşină răsturnată pe drumul din munte, în zona Padina, din cauza poleiului

Doi turiști s-au răsturnat cu maşina, vineri, pe drumul din zona montană a judeţului Dâmboviţa, din cauza poleiului. Turiştii au sunat la 112, iar la faţa locului au ajuns jandarmii montani. Cei aflaţi în maşină nu au suferit răni grave, iar autovehiculul a fost repus pe carosabil cu sprijinul echipei Salvamont.

”Astăzi, 25 noiembrie a.c, în urma unei solicitări prin S.N.U.A.U. 112, jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate. Turiștii, un tânăr în vârstă de 35 de ani și o tânără în vârstă de 22 de ani din municipiul Ploiești, judeţul Prahova se aflau în deplasare cu autoturismul pe traseul Contur Lac Bolboci – Padina cu intenția de a vizita obiective turistice. La un moment dat, în zona Blana din cauza gheții și a poleiului autoturismul a derapat și s-a răsturnat în afara părții carosabile”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

Până la sosirea salvatorilor montani, turiștii au reușit să iasă nevătămați din mașină, însă tânăra care era speriată de șocul produs acuza dureri în zona toracică și a capului. Ulterior aceasta a fost transportată de jandarmi în condiții de siguranță până în zona Dichiu de unde a fost preluată de o ambulanță și condusă la spital pentru continuarea investigațiilor medicale de specialitate.

”Autovehiculul răsturnat a fost repus pe roți cu ajutorul unei echipe a Salvamont Dâmbovița. Acțiunea s-a încheiat după aproximativ 3 ore”, se mai arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela numărul unic de urgenţă  „112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

error: Conţinut protejat !!