Dâmboviţa: Ministrul Carmen Dan s-a întâlnit la Văleni cu proprietarii caselor afectate de alunecările de teren

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a fost prezentă, vineri, în localitatea Văleni Dâmboviţa, unde 20 de case au fost afectate de alunecări de teren, şi i-a asigurat pe proprietarii acestora că au tot sprijinul din partea autorităţilor.

”Nici nu se punea problema să ajung în Dâmboviţa şi să nu merg la Văleni şi, bineînţeles, să discut cu cei care au fost afectaţi, în aşa fel încât să ştim ce nevoi mai sunt. Şi am identificat deja, în afară de materialele de construcţie pe care le-am pus la dispoziţie şi sumele de bani, există posibilitatea să reevaluăm pentru anumite situaţii punctuale, anchetele sociale care s-au făcut. Aştept o solicitare de la domnul primar pentru alocarea unor locuinţe modulare, înţeleg că aici a ajuns o singură locuinţă modulară care nu corespunde, nu se pretează pentru locuit. Avem aceste locuinţe în rezerva de stat”, a spus Carmen Dan.

Problema principală a celor care nu mai pot locui în casele afectate de alunecări este că nu au bani să cumpere un alt teren unde să îşi construiască locuinţă.

”Spunea domnul primar că o parte dintre cei afectaţi au identificat terenuri şi pot începe construcţia caselor, ceilalţi sunt în căutarea terenurilor, însă eu sunt sigură că există sprijin din partea autorităţilor locale, la nivelul consiliului judeţean. Aceeaşi abordare este şi pentru Glodeni şi aceeaşi disponibilitate. Eu asta am vrut să transmit astăzi, că există mare disponibilitate pentru ajutorare şi sprijin”, a precizat ministrul Carmen Dan.

În luna martie a acestui an, la Văleni s-a reactivat o alunecare de teren, iar 20 de case au fost afectate şi nu mai pot fi locuite. Cei afectaţi au primit recent ajutoare guvernamentale, constând în materiale de construcţie şi sume de bani. Una dintre familii, care avea în îngrijire o persoană vârstnică bolnavă şi nedeplasabilă, a primit o locuinţă modulară.

În Văleni Dâmboviţa a fost afectat de alunecarea de teren şi un drum comunal.

O comisie formată din specialişti evaluează situaţia din Văleni Dâmboviţa pentru a propune soluţii tehnice în vederea stabilizării terenului. Se fac expertize, fotografii şi măsurători cu ajutorul dronelor, urmând a se stabili modalităţi de intervenţie pe teren.

error: Conţinut protejat !!