Dâmboviţa: Multe solicitări de vaccinare antiCOVID-19 din primul weekend, pentru etapa a doua

Dâmboviţa: Multe solicitări de vaccinare antiCOVID-19 din primul weekend, pentru etapa a doua

Mulţi dâmboviţeni au solicitat programare la vaccinare antiCOVID-19 încă din primele zile, astfel duminică dimineaţă se făceau programări la Târgovişte pentru sfârşitul lunii ianuarie.

Programarea pntru etapa a doua a început de vineri, 15 ianuarie.

Se poate face programare pe platforma RoVaccinare: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login, prin intermediul medicului de familie sau la telefonul pus la dispoziţie de DSP Dâmboviţa : 021/ 414 44 45. La telefon este cea mai uşoară modalitate, este apelabil pentru informaţii COVID-19 non stop, iar pentru programări la vaccinare între 8.00 şi 22.00. Din luna decembrie la DSP Dâmboviţa au fost detaşaţi şi militari care răspund la telefoane. Pentru a vă programa trebuie să vă încadraţi în priorităţile etapei a doua, daţi numele, CNP, seria şi numărul de buletin, precum şi un email pe care primiţi confirmarea programării.

Persoanele care se încadrează în etapa a doua de vaccinare antiCOVID-19 sunt: beneficiarii din centrele de îngrijiri rezidenţiale, adulţii cu vârsta peste 65 ani, persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă şi lucrători care desfăşoară activităţi în domenii – cheie, esenţiale. În categoria bolilor cronice se încadrează oricare dintre următoarele afecţiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni renale, afecţiuni oncologice, afecţiuni pulmonare, afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecţiuni hepatice moderate/severe, afecţiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA).

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate

error: Conţinut protejat !!