Dâmboviţa: Nouă cazuri de gripă, de la începutul anului, în judeţ

Cazurile de viroze sunt în uşoară creştere în judeţul Dâmboviţa faţă de finalul anului trecut, iar în perioada 2-8 ianuarie s-au înregistrat în judeţ nouă cazuri de gripă, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor.

”La nivelul judeţului, în prima săptămână din ianuarie au fost înregistrate 1.000 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 16 internări, 288 de cazuri de pneumonii, cu 11 internări, şi cinci cazuri de gripă, la care se adaugă alte două cazuri raportate de spitale din capitală. În săptămâna anterioară au fost 930 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 187 de cazuri de pneumonii”, a precizat directorul adjunct al DSP Dâmboviţa, Gabriela Costea, scrie Agerpres.

Referitor la cazul bătrânei de 80 de ani diagnosticată cu gripă şi care a decedat la sfârşitul lunii decembrie 2016, caz raportat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor ca fiind din Dâmboviţa, DSP face precizarea că Spitalul Floreasca a raportat greşit judeţul de domiciliu al bătrânei, Dâmboviţa în loc de Giurgiu.

gripa raceala

error: Conţinut protejat !!