Dâmboviţa: O persoană surprinsă de un incendiu de vegetaţie uscată în Răzvad a murit

Dâmboviţa: O persoană surprinsă de un incendiu de vegetaţie uscată în Răzvad a murit

O persoană a murit, luni, după ce a fost surprinsă de un incendiu de vegetaţie uscată în comuna dâmboviţeană Răzvad, incendiu ce s-a răspândit pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, informează ISU Dâmboviţa.

„Echipajele de intervenţie au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafaţă de circa 500 metri pătraţi. Iniţial apelantul a furnizat informaţii privind posibilitatea unei victime surprinsă de incendiu. Din nefericire, această informaţie s-a concretizat la sosirea echipajelor de interventie, care au găsit o persoană decedată”, precizează ISU Dâmboviţa.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD.

„Pe această cale facem apel la cetăţeni să dea dovadă de responsabilitate şi să conştientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol chiar viaţa semenilor. Pagubele care se înregistrează zi de zi sunt considerabile pentru fauna din zona afectată de foc şi pentru mediul înconjurător”, adaugă ISU Dâmboviţa.

Pompierii reamintesc că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca măsură fitosanitară de combatere a răspândirii unor boli sau dăunători specifici. În condiţii de vânt, incendiile de vegetaţie uscată se pot întinde cu repeziciune pe o suprafaţă foarte mare şi devin, astfel, periculoase.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro şi aplicaţia de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play.

[foto: arhiva]
error: Conţinut protejat !!