Dâmboviţa: Patru noi aparate de radiologie, în dotarea Spitalului Judeţean Târgovişte

Dâmboviţa: Patru noi aparate de radiologie, în dotarea Spitalului Judeţean Târgovişte

Patru noi aparate de radiologie, precum şi mobilier au ajuns în dotarea Spitalului Judeţean Târgovişte în primele trei luni ale acestui an, valoarea acestora fiind de 4 milioane de lei, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Achiziţiile au fost făcute din veniturile spitalului, precum şi din fonduri europene.

„Consiliul Judeţean Dâmboviţa desfăşoară, împreună cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT), cea mai mare campanie de achiziţie de echipamente medicale şi mobilier pentru cel mai mare spital din judeţ (…). Patru aparate de radiologie, în valoare de 3.428.747 lei, vor servi personalului medical la realizarea unui act medical de calitate în cadrul Secţiei Radiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, iar 700 de noptiere noi, în valoare de 574.770 lei, vor spori confortul saloanelor care găzduiesc pacienţii”, se arată într-un comunicat de presă, remis, luni, de CJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, achiziţia aparaturii şi a sistemelor medicale vine astfel în completarea proiectelor finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

„Este un moment important pentru spitalul judeţean şi pentru judeţul Dâmboviţa. În paralel cu lucrările de extindere şi modernizare aflate în curs de execuţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, desfăşurăm cea mai mare campanie de achiziţie de aparatură medicală şi mobilier pentru saloanele şi secţiile spitalului. Au fost achiziţionate şi au ajuns la Spitalul Judeţean 700 de noptiere, cele folosite în prezent nefiind schimbate de 25 de ani. Valoarea acestora se ridică la aproape 580.000 de lei. Totodată, foarte necesare şi utile pentru Secţia de Radiologie, au fost achiziţionate 4 aparate de radiologie mobile. Achiziţia se ridică aici la 3.500.000 de lei, sumă accesată prin POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare, n.r.)”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Tot prin fonduri europene este în derulare la Spitalul Judeţean Târgovişte un alt contract de furnizare de echipamente medicale în valoare de 13,3 milioane de lei.

„Din acesta au fost făcute achiziţii de 10.200.000 de lei, iar Spitalul Judeţean are, datorită acestuia, echipamente noi de terapie intensivă, radiologie şi imagistică medicală, tărgi şi paturi de terapie intensivă. În cadrul acestui contract, urmează să ajungă la Spitalul Judeţean de Urgenţă alte echipamente de laborator de peste 2.000.000 de lei. Mai avem atribuit un alt contract estimat la 13.400.000 de lei, contract de achiziţie de echipamente de protecţie. Până în momentul de faţă, au fost cumpărate echipamente în valoare de 6.500.000 de lei. A fost deschisă licitaţia şi pentru aparatul angiograf, necesar Secţiei de Cardiologie. Valoarea estimată a acestuia este de 10.500.000 de lei. Mai avem în derulare, în diferite faze, proceduri de achiziţii publice, în valoare de aproximativ 16.000.000 de lei, pentru aparatură medicală şi echipamente de laborator, dezinfectanţi şi reactivi”, precizează preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Conform acestuia, un total al investiţiilor în echipamente şi aparatură medicală se ridică, în acest moment, la aproximativ 56 milioane de lei.

Ştefan spune că este cel mai mare plan investiţional din istoria Spitalului Judeţean Târgovişte, mai ales că în afara dotărilor sunt în curs lucrări de reabilitare a mai multor secţii. Se modernizează şi se extind secţiile de ambulatoriu de specialitate, investiţie de 3,4 milioane de euro, cardiologie 2 milioane de euro şi Unitatea de Primiri Urgenţe cu o investiţie de 1,7 milioane de euro.

„Investiţiile noastre pentru sănătatea dâmboviţenilor se ridică, în prezent, la 18.500.000 de euro”, afirmă preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Spitalul Judeţean Târgovişte este în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!