Dâmboviţa: Patru persoane cu COVID-19 au murit într-o zi (16 septembrie 2021)

Dâmboviţa: Patru persoane cu COVID-19 au murit într-o zi (16 septembrie 2021)

Patru persoane cu COVID-19 au murit, în Dâmboviţa, într-o singură zi, informează, joi, Prefectura Dâmboviţa.

Conform unor surse, toate persoanele decedate nu erau vaccinate.

La nivelul judeţului, sunt 72 de persoane cu COVID-19 internate în spital, dintre care cinci la Terapie Intensivă.

Joi, au fost înregistrate în Dâmboviţa 53 de noi cazuri cu COVID-19. De la începutul pandemiei au fost confirmate cu noul coronavirus, în judeţ, 23.229 de persoane.

Prefectura Dâmboviţa mai informează că sunt în carantină la domiciliu 923 de persoane. Incidența înregistrată în ultimele 14 zile, la nivel județean este de 0,63 la mia de locuitori.

Autorităţile judeţene anunţă că este nevoie de suplimentarea paturilor la Terapie Intensivă.

„Astăzi, 16.09.2021, ora 10.00, la solicitarea Prefectului județului Dâmbovița, domnul Aurelian Popa, a avut loc o ședință în vederea identificării unor soluții pentru creșterea capacității de tratare în secțiile de terapie intensivă din cadrul unităților spitalicești din județul Dâmbovița, având în vedere situația epidemiologică actuală la nivel național și județean, în contextul pandemiei de COVID-19 (…). A fost adusă în discuție problematica lipsei personalului medical în specialitățile ATI și pediatrie, urmând a se solicita instituțiilor de resort posibilitatea reducerii acestui deficit prin identificarea unor medici. De asemenea, a fost avizată de către Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița înființarea unui număr 14 paturi de terapie acută necesare tratării pacienților suspecți/confirmați cu COVID-19 pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, câte 5 paturi de terapie acută pentru unitățile sanitare din Pucioasa și Găești urmând a se aviza și operaționaliza 5 paturi pentru Spitalul Municipal Moreni”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa, remis joi.

La nivel de judeţ, cea mai mare rată de incidenţă a cazurilor de COVID-19 este în Morteni, Butimanu, Moroeni, Dărmăneşti, cu peste 2 la mia de locuitori.

error: Conţinut protejat !!